torsdag 26 mars 2015

Litteraturrundan 25-26 april över hela Skåne


För tredje året i rad arrangeras Litteraturrundan med hundratals program för litteraturintresserade över hela Skåne.Litteraturrundan genomförs av författare inom Författarcentrum Syd och andra ideella krafter. Förra året hade man ett par tusen besökare.

Under Litteraturrundan den 25-26 april kan du besöka författare i deras hem och skrivarstugor, botanisera bland böcker och möta andra litteraturvänner, lyssna på föredrag, uppläsningar eller delta i skrivarworkshops i kaféer, trädgårdar och många andra unika och oväntade platser runt om i Skåne. Årets program har en mängd författare och dessutom deltar illustratörer, fotografer, recensenter, bokbloggare, musiker m.fl. Allt som hör bokkonsten,textskapandet och litteraturen till.


Litteraturrundans program för lördag och söndag praktisk klickkarta för de olika evenemangen och rundans Facebooksida.

Här finns något för alla - Charles Bukowski i Malmö, Lunds Författarskola, Poesivandring på Lerberget, Om att ge ut en bok i egen regi i Ängelholm, Litteraturfestival mini på Övedskloster, Indiska äventyr i Rörum, Berättarbussen, sagofé, skrönor och massor av författare utanför biblioteken i Sösdala, Tyringe och Bjärnum, Litteratur, politik, arbete på Antikvanti i Malmö, Böcker har sina öden på Statarmuseet i Torup, Podcastande och böcker på Asklunda gård, Dikter och musik vid Landsvägen i Anderslövs församlingshem, Berättelser i Trädhuset i Hässleholm mm mm och med fri entré om inte annat anges.Flera arrangemang genomförs i samarbete med kommunernas bibliotek, i Hässleholm deltar t. ex fyra filialbibliotek och bokbussen.
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar