onsdag 22 maj 2013

På fredag den 24 maj invigs Perstorps filmfest

Filmfesten i Perstorp är en satsning inom projekten och utvecklingsområdet biblioteken som kulturhus som i Perstorp framförallt är ett samarbete mellan biblioteket och insatser kring Skapande skola. Filmfesten kommer att invigas av Gabriela Pichler regissör till filmen Äta Sova Dö. 

Från Perstorps biblioteks hemsida:

För tredje gången går Perstorp Film Fest av stapeln med kortfilmer som producerats av Centralskolans åttondeklassare. Filmerna visas i Bibliotekets hörsal fredag 24 maj kl.15.00-17.00. Extravisning på lördagen 25/5 under vårfesten kl.11.00.
För att skänka extra glans åt evenemanget kommer Gabriela Pichler på fredagen för att hålla ett peppande invigningstal. Hennes succéfilm Äta, Sova Dö spelades in just i orterna längs denna berömda väg 21 som även passerar Perstorp. Filmen plockade bl a hem två Guldbaggar och publikens pris i Venedig för att nämna några. Gabriela föddes i Huddinge men växte upp i Örkelljunga. Hon räknas som en av Sveriges mest intressanta unga, nya filmskapare med sitt säregna berättarsätt och sin okonventionella arbetsmetod med huvudsakligen amatörer framför kameran.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar