torsdag 12 september 2013

Pedagogisk inspiration för skolbibliotek och info kring dyslexi


Bibliotekarierna på Centrum för pedagogisk inspiration i Malmö har gjort en intervjuserie med skolbibliotekarier i Malmö. Under åtta onsdagar i höst (jämna veckor) med start 11 september lägger de ut en film på sin blogg. Detta är ett sätt att synliggöra all kompetent personal inom Malmö skolbibliotek.
Görel Reimer på CPI tror att det kan inspirera många inom skolbiblioteksvärlden. Skolbiblioteken får sin inspiration från helt olika sorters verksamheter och alla sköter sin skolbiblioteksutveckling på olika sätt.Dyslexiveckan på skol- och gymnasiebibliotek
Dyslexiveckan 7-13 oktober brukar vanligen vända sig främst till vuxna. Men i år skulle Dyslexiförbundet FMLS gärna även nå ut till skol- och gymnasiebibliotek. Dels finns det informationsmaterial (gratis eller billigt) att beställa, se bilaga.
De vill också gärna få reda på om bibliotek anordnar någon särskild aktivitet med anledning av veckan. Information finns här.

Åsså har jag dyslexi - en serie om dyslexi som gick på SVT i våras finns nu att se på UR Play mellan 2 och 8 veckor till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar