onsdag 13 februari 2013

Barnbiblioteksnytt

Ny webbplats om biblioteksrummet 
Hur kan man locka biblioteksbesökarna att stanna lite längre? Hur tänker egentligen en arkitekt? Hur kan man använda ny teknik för orientering i rummet och hur skapar man ett bibliotek där alla hittar?
Biblioteksrummet.se är en inspirationssajt som bjuder på utvecklingsidéer och nytänkande från Sverige och internationellt. På sidan hittar du en rad presentationer och intervjuer, artiklar och bilder på biblioteksmiljöer.  

TPB heter nu MTM
Sofia Gydemo är ny barn- och ungdomsbibliotekarie på MTM, Myndigheten för tillgängliga medier. Hon har tidigare arbetat som ungdomsbibliotekarie i Huddinge kommun, var ansvarig för Bokjuryn 2010 och har arbetat med urvalet till 2012 års Barnbokskatalog.
Kärnhusgruppen är numera en referensgrupp för MTM och ska precis som tidigare vara drivande för att göra barnbiblioteksverksamheten tillgänglig. Handlingsplan för Kärnhusgruppen 2012-2014  
Ni får gärna skicka intressanta upplysningar och länkar om allt från bra material på Äppelhyllan till marknadsföringsinsatser eller kanske intressant forskning inom området. Detta gäller både de sidor om Äppelhyllan som finns på Barnens bibliotek och de som finns på BBC.

Bokprovning på Svenska Barnboksinstitutet den 14-15 mars, Odengatan 61, Stockholm. Sbi åker inte längre ut i Sverige med Bokprovningen men den kommer att filmas av SVTs Kunskapskanalen. Länk till programmet kommer att läggas upp senare här på BBM-bloggen.

Besök Miini - ett bibliotek för de allra minsta. I Göteborg har startats flera nischbibliotek medan Stadsbiblioteket är stängt för renovering. Den 1 april 2012 invigdes Miini på Röhsska med målgruppen 0-5 år med allt från babymassage, sagostunder till samtal om favoritleksaker och genustänkande.

Nätverksmöte Tema barnkonventionen Vi bjuder in till nätverksmöte för barnbibliotekarier tillsammans med barnkultursamordnare den 28 maj.
Boka dagen, mer info kommer i vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar