onsdag 1 november 2017

Eslöv och Staffanstorp först ut att få nytt bidrag för kunskapdelning

Sedan september erbjuder Region Skånes kulturförvaltning ett nytt bidrag för kunskapsdelning.
Nu är det klart att de första två bidragen till kunskapsdelning går till Staffanstorp och Eslöv.
Skriva, skriva, skriva uppmanade bibliotekskonsulenten och tidigare forskaren Cecilia Gärdén på vår workshop för metodutveckling för ett par veckor sedan. Skrivandet är ett jättebra verktyg för bibliotekarier för att reflektera, problematisera och för att kunna möta de ständigt föränderliga kraven på vårt arbete. Att sätta ord på sitt arbete är det första steget i utveckling. Att skriva är också ett utmärkt sätt för kunskapsdelning.
Både Emelie Ljungberg från Hjärups bibliotek i Staffanstorp och Per Anderson från Eslövs bibliotek har fått beviljat de första två bidragen till kunskapsdelning för att skriva en artikel/text som kan delas med andra bibliotek, och andra intresserade.
Emelie Ljungberg vill skriva en artikel till Biblioteksbladet om projektet Digital Skillshare. Artikeln fördjupar och har för avsikt att konkretisera frågan om hur folkbiblioteket kan bli en aktör att räkna med i en digital tid.
Per Anderson kommer att skriva en längre och en kortare reflekterande text kring arbetet med maker-verksamhet på Eslövs bibliotek. Den längre texten kan fungera som en inspiration och en guide för bibliotekarier på ett mindre bibliotek som vill arbeta med maker-verksamhet. Den kortare artikeln skrivs för Biblioteksbladet.
De som kan söka bidraget till kunskapsdelning är bibliotek som tidigare har fått bidrag till utvecklingsprojekt, och som vill sprida de erfarenheter och kunskaper som projektet har genererat. Bidraget kan sökas löpande under året.
/ Annelien van der Tang-Eliasson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar