fredag 23 januari 2015

Böcker, läsning och bibliotek för barn och unga - fler konferenser och annatEn dag fylld av läsglädje!
Högskolan Kristianstad inbjuder dig som är lärare på grundskolan och gymnasiet samt bibliotekarier till en Läskonferens fredagen den 20 mars 2015 i Kristianstad, programmet här. Anmälningstiden går ut den 20 februari. 

Årets bokprovning i Stockholm och Malmö 

Den 12 och 13 mars 2015 presenteras trender och statistik för 2014 års utgivning på SBI och den 19 maj kommer SBI till Malmö med bokprovningen - boka in i kalendern. Det blir på förmiddagen och i Röda rummet på Malmö stadsbibliotek.
SBI:s webbplats kan man nu se/lyssna på de senaste föreläsningarna - Perspektiv på läsförståelse och "Vad har sex i barnböckerna att göra?"

Läsprojekt på gång

Kulturrådet stödjer flera läsfrämjande projekt inom idrott och läsning. Förhoppningsvis kan dessa projekt inspirera fler bibliotek, idrottsföreningar och regionala SISU Idrottsutbildarna att samarbeta och på olika sätt väcka ungas lust till litteratur och läsande. Beviljade projekt under 2013 och 2014 däribland två i Skåne.
Kultur Skåne gav förra året projektmedel till ytterligare två projekt - Läsjakten i Trelleborg och Handplockade böcker för dig i Höganäs.

Den 2–4 februari 2015 är det Nordisk barnbokskonferens i Stavanger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar