onsdag 30 oktober 2019

Uppdrag Högläsning

Hanna Sällström och Sofie Sjöstrand rapporterar från Trelleborgs bibliotek


Det är full rulle på Trelleborgs bibliotek under Läslovet med en Läslovsfest för hela familjen där alla kan pyssla, spela spel och tv-spel, fika eller skapa dikter utifrån projektet ”Sustainable Poetry”.
Spökbokprat med fika riktar sig till de som är mellan 8-12 år. Alla är välkomna till biblioteket för att prata läskiga böcker, lyssna eller berätta spökhistorier i vårt sagorum.
Högläsningstips med Hanna & Sofi!
Denna aktivitet riktar sig till vuxna som vill lära sig mer om gemensam läsning och högläsning där Hanna och Sofi ger praktiska handfasta tips. Alla barn är välkomna och får göra andra aktiviteter samtidigt som de vuxna lär sig mer. Familjerna som deltar får med sig en presentpåse med böcker.
Filmvisning för alla barn över 7 år och sist men inte minst inspirerar bibliotekarier till läsning genom att starta igång festen med ”Världens snabbaste bokprat” där alla bibliotek i Sverige utmanas att tävla! De som lyckas prata om flest böcker, enligt reglerna, på 7 minuter vinner! Vill du veta mer om världens snabbaste bokprat. Kolla här

Uppdrag Högläsning är en skånsk satsning för att fler barn (och vuxna) ska läsa mer. Bakom initiativet står Region Skåne, tillsammans med Moderna museet Malmö, barn och ungdomsfilmfestivalen BUFF samt biblioteken i Trelleborg och Malmö. Samarbetsprojekt finansieras med bidrag av Statens Kulturråd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar