onsdag 16 augusti 2017

Inspiration i arbetet med de nationella minoriteterna på biblioteket

Onsdagen den 30 augusti arrangerar Region Skånes kulturförvaltning en nätverksträff på tema nationella minoriteter på Teknikens och Sjöfartens hus, Malmö Museer.
Dagen handlar om hur bibliotek och kulturarvsinstitutioner tillsammans med de nationella minoriteternas föreningar och organisationer kan hjälpas åt att främja och synliggöra Sveriges fem nationella minoriteter samer, romer, tornedalingar, judar och sverigefinnar.
Biblioteken och museerna har en viktig uppgift inte bara i att rikta verksamhet och utbud till dem som identifierar sig som tillhörande en nationell minoritet, utan också att erbjuda information och kunskap till majoritetssamhället om minoriteterna.
Representanter från flera nationella minoritetsföreningar att finnas med under dagen den 30 augusti, så det är ett lysande tillfälle att knyta kontakter för framtida samarbeten. Det är också ett effektivt sätt att skaffa sig en samlad och aktuell överblick över vad som händer på området nationella minoriteter och få ökad kunskap om lagstiftningen. Dessutom får deltagarna möjlighet att se utställningarna ”Vi är romer” och "Finskt fyrverkeri" på Malmö museer. Utställningen Vi är romer visas endast fram till den 3 september.
Arrangemanget är gratis och vi bjuder på fika och lunch under dagen. Sista anmälningsdag är onsdagen den 23 augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar