måndag 29 maj 2017

Seriefest!

I höstas fick ABF Malmö utvecklingsbidrag från Region Skåne för
projektet Malmö Seriefest.

För tredje året arrangerade Föreningen Malmö Seriefest en tvådagars-festival tillsammans med Malmö stadsbibliotek för unga/nya serieskapare som själv publicerar sina tidningar, så kallade fanzines. Malmö Seriefest engagerar många kvinnor och HBTQ-personer.

Seriefesten 1-2 april var välbesökt och hade i år flyttat från Röda rummet upp till Ljusets kalender vilket även lockade besökare som kommit till biblioteket av andra anledningar. Serierna intog hela biblioteket med Liv Strömquist och Max Gustafson som föreläste i Slottet,  serieverkstad på Kanini och mangaworkshop på Balagan  tillsammans med föredrag från scenen i Ljusets kalender.
Festivalen besöktes av drygt 1200 personer, en ökning med 500 från förra året, jättekul! Roligt också att arrangemanget lockar många unga vuxna som annars inte kommer så mycket till biblioteket.

Under sportlovet anordnade Föreningen Malmö Seriefest med Adrian Malmgren och Saskia Gullstrand fyra workshops i tillverkning av fanzines på olika bibliotek i Skåne (Rosengård, Landskrona, Ystad och Kristianstad).
"Det var en jättefin workshop! 7 st barn kom och Adrian var väldigt duktig på att fånga, se och inspirera dem, även de som hade lite svårt att komma igång – efter en stund rådde full tystnad och koncentration" (Ulrika Clementzlor, Landskrona). Deltagarna hade möjlighet att visa sina fanzines under festivalen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar