torsdag 4 maj 2017

Nätverksträff på Kulturen i Lund

Igår var det dags för nätverksträff på Kulturen i Lund. För första gången bjöd vi in både det kulturpedagogiska nätverket och mångspråksnätverket till samma träff och det blev en väldigt trevlig dag där många nya kontakter knöts.
Temat för träffen var Välkommen till Skåne, ett utvecklingsprojekt som är en del ett etableringsprogram som nyanlända flyktingar deltar i under sin första tid i Skåne. Det innebär att de nyanlända, förutom svenskundervisning och den obligatoriska samhällsorienteringen, också får ta del av olika studiebesök. De besöker bibliotek, museer och föreningar och får möjlighet till fysisk aktivitet och att lära sig mer om arbetslivet i Sverige.Museer och bibliotek har mycket gemensamt när det gäller arbetet med nyanlända, inte minst inom Välkommen till Skåne.
Malmö och Landskrona har deltagit i ett pilotprojekt för Välkommen till Skåne, och museerna och biblioteken som deltog i projektet berättade om sina erfarenheter under dagen.
Det blev gott om tid för de drygt 50 deltagarna att prata, lära känna varandra och utbyta tankar under promenad i de vackra omgivningarna. Dessutom fick vi chansen att titta närmare på några av utställningarna med trevlig guidning av Kulturens pedagoger.
Här kommer några bilder från dagen:
 

 
 


1 kommentar:

  1. Så kul att se bilder från denna dag, ni verkar ha haft det bra hos oss på Kulturen i Lund :-)

    Vänliga hälsningar
    Maria Bohlin, informatör på Kulturen

    SvaraRadera