onsdag 21 mars 2012

BUFF Region Skånes kortfilmspris Pressmeddelandet 16 mars



Region Skånes kortfilmspris 2012 går till regissören Emma Burch för filmen Being Bradford Dillman Region Skåne - Mar 16, 2012 19:30 CET
Region Skånes kortfilmspris tilldelades regissören Emma Burch för bästa barn- och ungdomskortfilm i samband med prisutdelningen på BUFF, Barn och ungdomsfilmfestivalen i Malmö idag, fredagen den 16 mars 2012. Regissören Emma Burch får priset på 50 000 kronor för filmen Being Bradford Dillman. Region Skånes kulturnämnd instiftade priset för bästa barn- eller ungdomskortfilm 2006 i syfte att öka kortfilmens status och betydelse. Prissumman höjs från 25 000 kr till 50 000 kr från och med 2012.
Juryns motivering
En fullständigt enig jury har valt denna film för att den med sin precisa berättelse, sitt rika bildspråk och skickliga genomförande utmanar och engagerar.
Filmen är en socialrealistisk animation med magiska inslag som drar in oss i en gripande historia om en flicka och hennes mamma.
Deras fantasier både synliggör föräldrars ohyggliga makt över sina barn och blir en väg till flickans utforskande av kön och identitet.
Filmens handling
Molly berättar för sin mamma att hon hatar pojkar. Då hittar mamman på en chockerande historia om att Molly föddes som pojke med namnet Bradford. Eftersom mamma ville ha en flicka, bad hon doktorn att klippa av snoppen. Historien får Mollys fantasi att springa iväg och Bradford Dillman dyker upp.
Jury 2012
Manuel Concha, regissörMarit Lindberg, konstnärCamilla Ramonn, regissörTommy Lindholm, doktorand filmvetenskapYngve Peterson (MP), ordförande Region Skånes kulturnämnd
Kortfilmspriset utses av en priskommitté som tillsätts av Region Skånes kulturchef på kulturnämndens uppdrag och ska bestå av en representant från skola/högskola/universitet och en representant från annan konstart. BUFF tillsätter två representanter från filmbranschen. Kulturnämndens ordförande är ordförande i kommittén.
För mer information kontakta:
Yngve Peterson, ordförande Region Skånes kulturnämnd, tfn 070-15 80 38
Lena Sundgren-Brorsson, utvecklare film/rörlig bild och bibliotek, Kultur Skåne, tfn 040-675 37 37
Läs mer http://www.skane.se/templates/Page.aspx?id=292306
Läs mer om de nominerade filmerna på http://www.buff.se/katalog/kategori.asp?Year=2011&Serie=32#filmarkiv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar