torsdag 15 mars 2012

Spelprojekt på Landskrona bibliotek

Landskrona bibliotek driver sedan i höstas ett projekt om spel på bibliotek. Projektet har några parallella spår bl a ska personalen på barnavdelningen testa att spela en massa olika typer av spel. De ska också intervjua spelare för att lära sig mer om spel och arrangera spellab för barn på biblioteket.

Ett spellab har redan gått av stapeln, då fick barnen skapa brädspel tillsammans med personalen på biblioteket. Under påskveckan är det dags för nästa spellab, då ska barnen också få testa den spelmotor som Unsworn Indsutries utvecklar inom projektet.

Eftersom Kultur Skåne är med och delfinansierar projektet så hade vi ett avstämningsmöte tidigare i veckan. På bilden kan ni se modellen som Magnus Torstensson från Unsworn skissade över hur barnen ska kunna skapa sina egna spel med hjälp av spelmotorn. Barnen ska kunna rita karaktärer som hjälte och monster och andra viktiga inslag i spelet på ett magiskt papper, sen är det dags att rita upp hur banan ska se ut. När barnens magiska teckning är klar är det dags att omvandla bilden till ett spel. Genom att skanna bilden så kommer spelet småningom att bli spelbart på en dator.

Blir ni nyfikna på projektet och spelmotorn så kommer Landskrona bibliotek att arrangera ett seminarium den 16 maj. Mer information om seminariet, inbjudan och anmälningsformulär kommer att publiceras på Kultur Skånes webbplats snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar