torsdag 28 maj 2015

SNOKA-bibliotek - gemensamt digitalt bibliotek i Skåne NOIdag, 28 maj, lanseras SNOKA- bibliotek  - biblioteken i Skåne NO:s gemensamma digitala bibliotek.

SNOKA-bibliotek är ett samarbete mellan biblioteken i Skåne Nordost och består av 35 fysiska samt ett digitalt bibliotek. SNOKA står för Skåne NordOst KAtalogen. Samarbetet innebär att alla bibliotek har en gemensam webbplats och bibliotekskatalog. Illustrationerna till SNOKA-bibliotek är gjorda av Charley Kåberg/C Kåberg Illustration.

I och med lanseringen av den gemensamma webbplatsen tar folkbiblioteken i Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Östra Göinge ytterligare ett steg i sitt delregionala samarbete.

Igår samlades personalen från alla biblioteken till kombinerat firande av lanseringen och kompetensutveckling. Magnus Kempe från Kairos Future gjorde en tankeväckande omvärldsanalys ur perspektivet den framtida samhällskontexten och möjligheter och utmaningar för biblioteken. Kairos Future fick för två år sedan uppdraget från Biblioteksföreningen att ta fram ett underlag för arbetet med en nationell biblioteksstrategi och rapporten Bibliotek i nationens tjänst publicerades förra året.
I framtiden tänker man sig många gemensamma tillfällen för kompetensutveckling i Skåne NO.

/Karin och Kristina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar