måndag 16 april 2012

Spelworkshop på Landskrona stadsbibliotek

 
Pappersarket där barnen skapade sina spel.
Spelgubben högst  upp till vänster, banan i mitten och
de andra spelakaraktärerna längst nerFör några veckor sedan skrev vi om spelprojektet som Landskrona stadsbibliotek arbetar med. Under påsklovsveckan arrangerade de två workshops för barn, där barnen som var med själva ritade och skapade datorspel som de sen kunde spela.

Spelen skapades på det här sättet: först ritade de sin spelgubbe eller huvudkaraktär. Sen ritade de banan och två andra gubbar eller grejer och bestämde några egenskaper för de karaktärerna, t ex om de skulle vara karaktärer som skulle hjälpa spelgubben eller kanske knuffa den. När ritarbetet var klart skannades hela pappersarket i en magisk skanner och sparades på en server där barnen kunde jobba vidare med sin spelbana.

 

När spelen var färdiga kunde barnen
spela sina egna och kompisarnas spel.Efter ett visst justeringsarbete vid en dator, där barnen bestämde var banans mål och olika hinder skulle vara var det dags att spela. Barnen kunde spela både sitt eget spel och sina kompisars spel, de kunde välja att fortsätta att spela med sin egen spelgubbe eller använda någon av de andras.

De barn som var med på onsdagens workshop-pass, verkade mycket glada, nöjda, och stolta över sina spel. Det var roligt att se den intensiva aktivieteten som pågick på biblioteket: barnen som arbetade med sina spel under handledning av bibliotekspersonalen, stickcafé, tidningsläsning m.m

Om du är intresserad av att veta mer om spelprojektet i Landskrona kan vi tipsa om seminariet den 16/5: www.skane.se/kultur/spelpabibliotek

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar