fredag 18 januari 2013

Invigning av den digitala visningsmiljön på biblioteket i Lomma

Nu på söndag, den 20 januari, invigs den digitala visningsmiljön, Bibliografen, på biblioteket i Lomma.Under invigningsdagen kommer det att visas massor utav film, både för barn och vuxna och en hel del lokalt producerad. Programmet för invigningen finns här.

Den digitala visningsmiljön på biblioteket har tagits fram inom ett projekt som delvis har finansierats av Kultur Skåne. För att bestämma hur miljön ser ut och ska fungera så har man använt sig av en inredningsarkitekt och en teknisk konsult och flera referensgrupper med personer som bor eller jobbar i Lomma har varit inkopplade för att komma med idéer kring innehåll och funktionen som miljön ska ha.

I Lomma finns den digitala visningsmiljön på barnavdelningen på biblioteket. Miljön är flexibel och man kan ganska lätt plocka bort eller ställa fram möbleringen. Flera föreningar är intresserade av att samarbeta med biblioteket kring programverksamhet i Bibliografen. Den senaste veckan har både Sydsvenskan och Skånskan skrivit om invigningen.

Kultur Skåne har valt att satsa medel på att skapa digitala visningsmiljöer på biblioteken i Kävlinge och Lomma för att inspirera andra bibliotek och kulturverksamheter att satsa på att bredda sin verksamhet. I Kävlinge har man ett speciellt rum som använts för filmvisningar under flera år och när den digitala visningsmiljön är färdig där så kommer man att, precis som i Lomma, kunna erbjuda ett större utbud än film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar