fredag 18 januari 2013

Dags för unga talanger på PIXEL

Nyhetsbrev från Film i Skåne www.filmiskane.se/pixe:l
PIXEL Skånes Filmfestival flyttar till filmstaden Ystad 2013
Pixel Skånes Filmfestival är stolta över att tillkännage att festivalen flyttar till Ystad! Festivalen kommer gå av stapeln på Regementsområdet i Ystad, bland annat i Ystad Studios och i Film i Skånes lokaler, mitt i ett av den skånska filmproduktionens centrum.

Pixel kortfilmfestival har utökats och heter numera Pixel Skånes Filmfestival. Festivalen utökas år 2013 och omfattar numera även aktuell Skåneproducerad eller Skånefinansierad långfilm. Vi möter personerna bakom dessa filmer och får se exempel på långfilmer i produktion. Skåne är ett av Nordens starkaste fästen för Transmedia och självklart plockar Pixel in de allra senaste satsningarna i festivalen.

Pixel Pitch återkommer år 2013! Ett antal filmprojekt kommer att pitchas till Skånska produktionsbolag. Pitchen är öppen för individer/kollektiv som har erfarenhet av filmskapande och nytt för 2013 är att nu utvidgas pitchen från att gälla enbart kortfilmsprojekt till att nu omfatta även tv-serier och långfilmsprojekt.

Pixel Talent Award, Sveriges tredje största kortfilmspris, återkommer. Ansökan sker med en kortfilm, samt en synopsis för ett nytt projekt. Det nya projektet kan vara en kortfilm, tv-serie eller långfilm.

Pixel Junior(upp till 16 år), Classic(16-19 år och 20-26 år) och Plus(över 26 år) är återigen årets tävlingsklasser. För att ansöka skicka in en max 15 minuter lång film. För att kunna ansöka krävs Skåneanknytning.
Deadline för ansökan är den 1 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar