torsdag 31 oktober 2019

Uppdrag Högläsning


Lisa Berger och Catarina Cederholm rapporterar från Kanini
På Malmö Stadsbibliotek, avdelning Kanini, är höstlovet i full igång. Förutom mycket annat fokuserade vi under tisdagen och onsdagen på att högläsa spökhistorier.
Vi har läst lagom läskiga berättelser för barn mellan 6 – 8 år och deras vuxna i vår Sagogrotta. Redan utanför Sagogrottan väcktes frågor och nyfikenhet kring vilka de två häxorna var och vad som skulle hända.                                                                                                          
Barnen fick knacka sig in genom den magiska bokhyllan till Grottan, som badade i blått sken, spöken, skelett och spindelväv hängde i hörnen. Vi läste två berättelser och hade roliga och fantasifulla samtal kring spöken, monster, mystiska platser och annat okänt. Efter högläsningen fick barnen hjälpa till att öppna den hemliga luckan i golvet där de hittade böcker som de fick ta med sig hem. Bokmärket med läsuppdraget fanns i varje bok och väckte nyfikenhet. Vi hade också en spökverkstad efter en av högläsningsstunderna då barnen var med och gjorde egna böcker med spökberättelser.
Efter Läslovet kommer vi inom högläsningsspåret att samarbeta med BUFF för att undersöka hur små barn ser på film. Tillsammans kommer vi att titta på, leka till och prata om film för barn 1-2 år och deras vuxna. Filmerna är korta animerade utan verbalt språk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar