tisdag 29 oktober 2019

Uppdrag Högläsning

Bibliotekarie Cissie Rosengren rapporterar från Bellevuegårdsbibliotek om hogläsningslov. 

På Läslovet bjuder Bellevuegårdsbiblioteket alltid in en författare och i år välkomnade vi Katarina Genar som skriver magiskt och mystiskt för blandade åldrar. Uppemot 70 nyfikna barn hade samlats i publiken och det fanns inte en endaste ledig stol (de vuxna fick stå). Katarina berättade om flertalet av de böcker hon skrivit och läste högt från ”Spökflickan” och ”Den magiska kappan”.
Många händer viftade i luften när Katarina frågade vilka som läst böckerna i den populära bokserien ”Mystiska skolan”. Hon berättade även om kapitelboken ”Magisk december” som är en perfekt högläsningsbok nu i december.
Barnen lyssnade och ställde frågor, bland annat om huruvida hennes böcker är verkliga eller ej. Det blev även en hel del frågor till henne om hunden Ture som Katarina alltid har som sällskap när hon skriver.
Avslutningsvis ringlade kön lång när barnen fick välja en bok i present att ta med sig hem för att fortsätta med läsningen på hemmaplan. De flesta av barnen passade på att få boken signerad av Katarina. Det blev en lyckad eftermiddag detta Läslov på Bellevuegårdsbiblioteket!


Uppdrag Högläsning är en skånsk satsning för att fler barn (och vuxna) ska läsa mer. Bakom initiativet står Region Skåne, tillsammans med Moderna museet Malmö, barn och ungdomsfilmfestivalen BUFF samt biblioteken i Trelleborg och Malmö. Samarbetsprojekt finansieras med bidrag av Statens Kulturråd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar