onsdag 30 oktober 2019

Läslov HögläsningslovUppdrag Högläsning Läslovet.

Rapport av bibliotekarie Karin Kronström på Rosengårdsbiblioteket i Malmö.

Läslovets andra dag på Rosengårdsbiblioteket gick i film och skapandets tecken. Ett samarbete med BUFF och Moderna Museet som resulterade i att vi vid två tillfällen under dagen visade tre kortfilmer, Anglerfish, Matilda och Molnfrukt.


 


Tre filmer med tematiken mörker, ljus och rädsla. Ina Alm från BUFF inledde därefter ett samtal om filmerna och barnen berättade om hur de kände efter filmerna. Det blev fina samtal om fantasi, mörker, ljus och rädsla utifrån det upplevda.


Efter film och samtal tog Louise Waite, konstpedagog på Moderna Museet, över och barnen fick skapa fantasifulla pappersfigurer och även testa dem i mörkret med ficklampor. Båda tillfällena var välbesökta och sammanlagt 45 barn och vuxna fick en film- och skapandeupplevelse med sig hem. Vidare delades en bokgåva ut till alla som deltog och det var boken Nocturne - recept på drömmar av Isol som följde med varje barn och familj hem. En bok att läsa och uppleva tillsammans och vi fick påminna alla om att släcka lampan efter varje läst sida då bilderna lyser i mörkret och kompletterar berättelsen.  
 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar