torsdag 27 mars 2014

Malmö pratar om...

 
"Improvisation och åsikter. Forum, fika, fördjupning och förståelse. "
Malmö pratar om är ett återkommande arrangemang på Malmö stadsbibliotek. En inbjuden expert belyser tillsammans med en improvisationsteatergrupp ett aktuellt ämne, i Malmö eller i världen. Publiken är med och påverkar föreställningen och får en chans att födjupa sig i och reflektera kring ett dagsaktuellt ämne. I anslutning till föreställningarna erbjuder också Malmö stadsbibliotek fördjupning i form av ett urval av böcker, tidskrifter, filmer och andra medier.

Jag tycker detta är ett intressant sätt att utveckla bibliotekets roll som arena för aktuella samhällsfrågor och -debatt. Men också ett kul exempel på hur man i samarbete med andra aktörer och med hjälp av andra kulturformer kan utveckla bibliotekets kärnvärden. Helt i linje med kulturhustanken alltså!


Nästa tillfälle är 25 april kl 17 och då i samarbete med Teater Reagera. Temat väljs av Malmöborna och just nu står valet mellan jämställdhet och mångfald. Tidigare tillfällen, som har handlat om  EU-migranter och tiggeri respektive Soran Ismail och Sveriges Radios opartiskhetspolicy, har arrangerats i samarbete med Teater Impro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar