tisdag 11 oktober 2016

Läsambassadören gästar Författardagen i Hässleholm


Det 24 november är det dags för den elfte Författardagen i Hässleholm, som tar fasta på det skrivna ordet: kraften att beröra, skapa magi, få läsaren att lära, reflektera och kanske även agera.
Dagen inleds av Sveriges läsambassadör Anne-Marie Körling, som är en mycket uppskattad föredragshållare med lång erfarenhet av praktiskt läsfrämjande. På Författardagen talar hon under rubriken Ge berättelserna vingar! om läsning som en av de viktigaste faktorerna för barns och ungas utveckling. Hon delar också med sig av handfasta tips för att få barn och unga att upptäcka böckernas förtrollade värld.

Under Författardagen får vi också höra nio författare som skriver för barn och unga berätta om sina böcker och de teman som de tar upp.
De medverkande författarna är Elisabeth Östnäs, Charlotte Cederlund, Sassa Buregren, Mia-Maria Lindberg, Jonatan Järvi, Ingrid Remvall, Christina Wahldén, Annelie Drewsen och Petrus Dahlin. Konferensen vänder sig till alla som arbetar på folk- och skolbibliotek och i F–9-skolor, och är tänkt att fungera som inspiration och motivation. Sista anmälningsdag är den 31 oktober.

Anmälningsformulär och program
Författardagens facebooksida.

Författardagen i Hässleholm vill skapa ökad läsglädje och läsförståelse hos barn och unga genom inspiration, konkreta exempel och metoder för biblioteksanställda och pedagoger samt genom ett nära möte med författare och illustratörer. Konferensen är sedan 2005 etablerad på Hässleholms kulturhus som årlig återkommande mötesplats i södra Sverige.
Konferensen ordnas i ett samarbete mellan Författarcentrum Syd, Kultur Skåne/Region Skåne, Kultur i Halland, Regionbibliotek Region Jönköpings län, Regionbiblioteket i Kalmar län, Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg och Hässleholms stadsbibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar