måndag 11 januari 2016

Bibliotek + Teater = SantDen 1 februari är det premiär på Banditsagors nya vuxenföreställning Gallring pågår - en suggestiv thriller i biblioteksmiljö.

Föreställningen är ny- och specialskriven för att spelas på bibliotek och fortsätter det arbete Banditsagor påbörjade med sin vuxenföreställning Robins bok. Under våren spelas den på bibliotek runt om i Malmö och Lund. Till hösten 2016 planeras en längre Skåneturné i samarbete med ABF och Riksteatern Skåne varav 6 subventionerade föreställningar. 
 
Gallring pågår är en unik teaterupplevelse som äger rum i bibliotekets befintliga miljö och spelas under öppettid. Genom en fängslande lek med ljud och form får publiken via hörlurar nära och intimt följa huvudpersonens öde, på den plats dit vi alla är välkomna - biblioteket. 
Det är en pjäs om människan utgallrad ur gemenskapen – likt kantstötta, avskavda och sällan lästa böcker som inte längre får plats på bibliotekets hyllor. Gallring pågår är en berättelse om det som döljer sig bakom det tillsynes vardagliga, om upprätthållandet av fasader, om längtan efter sammanhang, om drömmar och kampen för överlevnad i den tillvaro som pågår bortom samhällets omsorg.
 

Det finns möjlighet till samarrangemang mellan bibliotek och lokal teaterförening.

ABF, Riksteatern Skåne och Banditsagor bjuder in till specialvisning av föreställningen för intresserade bibliotek där visningen efterföljs av en kort presentation av projektet och information om bokning och subventioner.
Fredagen den 5 februari kl. 16.00 på Lunds stadsbibliotek
OSA senast den 29 januari till anna@banditsagor.se.

Kontakta även Anna per mail eller 0709-928659 om ditt bibliotek är intresserat av att boka eller du vill veta mer om upplägget?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar