onsdag 19 juni 2013

Talböcker och sån´t

Egen nedladdning för barn och unga
Det är kul att kunna konstatera att Skåne län ligger i topp på MTM:s statistik över antalet "egna nedladdare" under 18 år, sett i relation till antalet talboksberättigade i respektive län. Troligtvis för att så många skolbibliotek, såväl som kommunbibliotek, varit aktiva och tidiga med att introducera tjänsten för elever och låntagare. Läs mer om Egen nedladdning här: http://www.legimus.se/200307/egen-nedladdning

Amy-priset
Susanne Lindell på folkbiblioteken i Lund är nominerad till MTM:s Amy-pris . Amy-priset är MTM:s tillgänglighetspris och går till ett förlag eller en institution, organisation eller förmedlare – till exempel bibliotek och skola – som under året har satsat på tillgängliga medier på ett spännande eller framgångsrikt sätt. Vinnaren avslöjas och koras den 26 september på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.
Susanne Lindell har jobbat aktivt och innovatigt med tillgängliga medier i Lund. MTM:s tidskrift Bibliotek för alla uppmärksammade hennes arbete i nr 3 2012 När vi på Kultur Skåne satsade lite extra på att introducera Egen nedladdning  via folk- och skolbiblioteken i Skåne, var Susanne en av de kontaktpersoner som på regionalt uppdrag tog ansvar för kompetensstöd inom sin delregion.

Legimus som app
Nu finns MTM:s Legimus även som app till både Iphone, IPad och Android. Via appen kan man söka och ladda ner böcker direkt i mobilen eller surfpattan. Läs mer om appen på www.legimus.se

"Bibliotek för alla" byter namn
Alla nyheter ovan finns att läsa i MTM:s utmärkta tidskrift Bibliotek för alla, som i september byter namn till Läsliv. Med namnbytet vill man anknyta till MTM:s uppdrag att ge alla människor möjligheten till ett liv med läsning.  Innehållet och utseendet är i övrigt sig likt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar