torsdag 14 juni 2012

Aktuell barninfo

Blandad info om barnkultur, skolprojekt, böcker mm


Banditsagor

Banditsagor har under våren mött ca 2000 barn och vuxna runt om på Skånes bibliotek, skolor, gräsmattor och scener! Nu börjar deras fullspäckade sommarsäsong, med teater ute i det fria i sommarvädret och ur- och skurvädret! Och förberedelserna inför premiären av vår nya föreställning, ”Den modiga lilla skräddaren”, en skruvad teatersaga med element av clown. Här har Banditsagor för första gången fått produktionsstöd från Malmö stad och Crafoordska stiftelsen.
Passa på att titta på en föreställning i sommar! Läs mer på www.banditsagor.se/

Barnens egen deckare

Tillsammans med författaren Tony Manieri http://www.manieri.se/ kan skolbarn i årskurs F-9 skriva en alldeles egen bok..De producerar en spännande deckare som delvis skrivs av Tony Manieri, men
mestadels av barnen själva. I slutänden av projektet trycker man upp
riktiga limbundna böcker med den gemensamma berättelsen.Varje barn får en bok att behållaoch böckerna kan också finnas till utlån på skolbiblioteket.
Tony Manieri kommer att medverka på höstens Författardag i Hässleholm den 13 november.

Böcker för alla barn

Bokhandeln Bokspindeln hjälper bibliotek att hitta böcker och annat material på både svenska och andra språk. Bokspindeln har gjort ett kvalitetsurval och erbjuder barnböcker på fler än 40 språk, samt svenska böcker på olika teman, som till exempel världen och mångfald.   
Just nu har Bokspindeln en kampanj med titlar på olika språk http://www.bokspindeln.se/
Om biblioteket har ramavtal kan de hjälpa till att hitta böcker som bibliotekets leverantörer inte har.

Barnboken blir e-tidskrift

Den 15 maj invigdes den nya webbplatsen för Barnboken – tidskrift för barnlitteraturforskning, som från och med 2012 helt övergår till digitalt format. Den nya webbplatsen är http://www.barnboken.net/ och där finns möjlighet att registrera sig för avisering via e-post när en ny artikel har publicerats. Tillgången till artiklarna är kostnadsfri enligt principen för open access. Flera artiklar och recensioner från 2012 finns nu för fri nedladdning på webbplatsen under ”Current Volume”:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar