fredag 15 februari 2013

E-boksseminarium 3


Igår, 14/2, var det dags för det tredje e-boksseminariet, i Bibliotek, bildning och medias serie om e-böcker, under november 2012 till mars 2013, där vi belyser frågan om e-böcker och bibliotek utifrån olika teman. Tidigare seminarier har handlat om e-boken och dess omvärld och hur man kan jobba på sitt bibliotek, med utbildning och vägledning kring e-böcker och läsplattor.

Den här gången var temat läsning och innehåll: Kommer e-böcker att förändra våra läsvanor, hur och vad vi läser? Förändras själva litteraturen? Intresset var stort, 80 personer från bibliotek i södra Sverige deltog och dagen bjöd på mycket intressanta föreläsningar, och en aktiv, intresserad publik som var pigga på att ställa frågor och diskutera. Kul, tycker vi.

Och helt i linje med e-temat fördes det också diskussioner även i på den digitala arenan: flera av både föreläsarna och deltagarna bidrog  till att till ett intressant twitterflöde under dagen, kolla gärna twitterflödet #ebokskane. Där hittar man bland annat Ingela Wahlgrens, Lunds universitet,  presentation. David Norgren, Centrum för pedagogisk inpiration, delade med sig av sina anteckningar direkt under dagen, Anna Persson har bloggat på Länsbibliotek Jönköpings blogg Maria Lundqvist på   Bloggen Bibliotek25 och Andrea Hofmann har bloggat om dagen på BiS blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar