tisdag 18 september 2012

Barnbokskatalogen och annan info barnbibliotek

Barnbokskatalogen och Bokjuryn 2012/2013
Nu är året Barnbokskatalog klar! Barnbokskatalogen är en hjälp för barn och unga och alla vuxna runt dem, att hitta rätt i årets bokflod. I katalogen presenteras ett urval barn- och ungdomsböcker, faktaböcker, serier och böcker på andra språk utgivna i Sverige. Dessutom finns pyssel och tävlingar med fina bokpriser. Ambitionen är att alla barn och unga ska få ett eget exemplar att bläddra i, kryssa för och inspireras av.
Beställ Barnbokskatalogen redan nu. Läs mer på Barnens bibliotek: eller direktlänk beställningssidan:

Info vi har fått om föreställningar och annat riktade till barnbibliotek
Pelle Jageby, musiker.Barnprogrammet-SOPPA PÅ EN SPIK- en musikkulinarisk resa för barn företrädesvis i åldrarna 3-8 år där Pelle Jageby tillsammans med barnen blandar friskt mellan stilar, genrar och känslostämingar. Läs mer om föreställningen på Pelle Jagebys hemsida.

Lill Nisses Magiska luva - en julmusiksaga av och med Celia Linde. 040-972184, 0709-720734
En julföreställning från slutet av november och december. Med handdockor och nykomponerad gitarrmusik får barnen aktivt delta med sång och rörelse.

Författardagen i Hässleholm 13 november 2012Möt Jessica Schieffauer, Arkan Asaad - nominerad till både novell- och ljudbokspris, Tony Manieri med flera. Hela programmet hittar du nu i Kultur Skånes kalendarium 
Anmälan senast 19 oktober. Gilla Författardagens sida på Facebook ! 

Andra konferenser i höst
Den goda boken - Om klassiker eller serier, kanon och myten om den goda boken i Lund den 26 oktober. Anmälan senast den 15 oktober
Barnkulturforskning idag - ny tvärvetenskaplig föreläsningsserie
Barnlitteratur och lekspråk, barnfilm och blöjbarnsteve, spelkultur och visuellt lärande, barnsyn och demokrati. Med anledning av Barnkulturåret i Göteborg 2012 samlar Göteborgs universitet forskare från olika ämnesområden som under fyra offentliga föreläsningar i höst ger en översiktlig bild av dagens forskning om barnkultur.
3/10: Tv-program, musik och litteratur för barn
7/11: Att växa med kultur
5/12: Leka och filma, forska och sjungaInga kommentarer:

Skicka en kommentar