onsdag 26 augusti 2015

Bibliotekariens praktiska kunskapFör er som inte redan sett det, inbjuder Regionbibliotek Stockholm till en ny omgång av kursen Omdöme, bildning och det mellanmänskliga mötet – en utbildning i bibliotekariens praktiska kunskap, i samarbete med Centrum för praktisk kunskap vid Södertörns högskola.

På vårens kursomgång deltog 15 bibliotekarier från Stockholms län, och nu vill  Regionbibliotek Stockholm bjuda in bibliotekarier från hela landet till höstens kurs.

Kursen omfattar 5 tillfällen under perioden september - december 2015.

Lärare på kursen är Eva Schwarz, lektor vid Södertörns högskola. Målet med kursen är att ”få till stånd dialoger mellan praktik och forskning där den ’tysta kunskapen’ kan få röst och på så sätt värdesättas, men också kritiskt betraktas och utvecklas. ”

Mer information om kursen och anmälan senast 1/9 finns här: http://regionbiblioteket.se/kalendarium/kurs-i-bibliotekariens-praktiska-kunskap-1/

I Regionbibliotek Stockholms Länsnytt 2015:2 skriver Eva Schwarz om kursen och Eva Schwarz kommer också att medverka på Bokmässan i Göteborg, och berätta om kursen
Britt Löfdahl, Regionbibliotek Stockholm, berättade lite om utbildningen på bibliotekschefsmötet 29/4.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar