torsdag 13 februari 2014

Nalles poesi och Var bor du lilla råtta - Britt G Hallqvist - 100 år14 februari skulle Britt G Hallqvist ha fyllt 100 år. Hon föddes i Umeå men levde större delen av sitt liv i Lund. Jubileet kommer att firas över hela landet med bland annat barnteater, utställningar, körkonserter i Lund, Umeå, Stockholm och andra platser. I dagens Sydsvenskan kan man läsa om teater Sagohusets föreställning Festen i Hulabo, jubileumskonserten i Domkyrkan och annat som händer den 14 februari.

Lunds Stadsbibliotek firar med en heldag med rim, ramsor och poesi från Britt G. Hallqvist enorma produktion, torsdag 20 februari med poesiworkshop, högläsning ur nya samlingen Små saker - för barn i alla åldrar.
För bibliotek och andra som vill uppmärksamma jubilleet har Britt G Hallqvist-sällskapet http://brittghallqvist.se/ har gjort tre affischer i A3-format som Länsbiblioteket i Västernorrland scannat in och som gärna får spridas och användas på bibliotek runt om i landet. Mail med affischerna som bilaga har skickats ut till barnbiblioteken i Skåne. Kontakta mig om ni vill få dem på karin.ohrt@skane.se.
Förlaget har en författarpresentation på hemsidan http://www.bonniercarlsen.se/Forfattare/H/Britt-G-Hallqvist/. De har också en folder som också gärna får spridas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar